Guidelineinformed Treatment - Personality Disorders (GIT-PD)

Hoewel uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat specifieke psychotherapeutische behandelingen effectief zijn, blijkt in de praktijk dat veel patiënten deze niet (of niet in de juiste dosering) krijgen. En de meer reguliere sociaalpsychiatrische behandeling die ze wel krijgen, is vaak weinig effectief. Om die reden heeft het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen in samenwerking met een expertgroep, bestaande uit medewerkers van 8 instellingen in Nederland (waaronder Altrecht), een model ontwikkeld voor kwalitatief goede en kosteneffectieve zorg voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen. Dit model, genaamd Guideline Informed Treatment - Personality Disorders (GIT-PD), bevat bewezen werkende kenmerken van specialistische psychotherapeutische behandelvormen en is geïntegreerd met sociaal psychiatrische behandelvormen.

Bij Altrecht Persoonlijkheidsstoornissen bewijzen vijf, in de afgelopen jaren opgerichte, GIT-PD-teams op verschillende locaties in en om Utrecht dat het model werkt! In het boek ‘GIT-PD in de praktijk’* staat beschreven hoe dit is gerealiseerd.

Altrecht Persoonlijkheidsstoornissen presenteert in samenwerking met het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen het GIT-PD-congres op vrijdag 7 juni 2019 in het Van der Valk hotel te Utrecht. Tijdens dit congres maakt u kennis met het GIT-PD-model. Het GIT-PD-model heeft als insteek een evidence based psychotherapeutische behandeling te bieden aan álle patiënten met een persoonlijkheidsstoornis en is het antwoord op vele inhoudelijke én organisatorische vraagstukken die naar voren komen in dit ingewikkelde speelveld.

Klik hier voor het programma, meer informatie en om u aan te melden.

  • Vrijdag 7 juni van 09:00-18:00

Details

Looptijd
1 dag