Trainingen

Filter
 • Training

  BRIEF Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen

  "Aan de slag met de BRIEF" en "Haal meer uit de BRIEF"

  Inzicht in executieve functies ondersteunt niet alleen het diagnostisch proces, maar is ook zeer nuttig bij het opstellen van begeleidings- en behandeladviezen. Het is dan ook belangrijk om te weten op welke executieve gebieden een kind of jongere achterloopt. Met de BRIEF Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen kunnen executieve functies in kaart gebracht worden.

  Aankomende evenementen:

  Details van training weergeven

 • Training

  Optimaal werken met de ESSEON-R

  Tijdens de workshop wordt ingegaan op het gebruik en de theorie van de test, die ontwikkeld is voor gebruik bij kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsleeftijd van 0 tot 14 jaar. Daarnaast wordt er ingegaan op de interpretatie van de resultaten, aan de hand van casussen en uitgebreide discussies.

  Details van training weergeven

 • Training

  FEEL-KJ Emotieregulatie bij kinderen en jongeren

  Kinderen en adolescenten ervaren regelmatig stress en kunnen blij maar ook bang, boos of verdrietig zijn. Tegenwoordig gaat men ervan uit dat emoties deel van het leven zijn en dat het er vooral op aan komt er goed mee om te gaan. Psychopathologie wordt dan ook steeds meer gelinkt aan slechte emotieregulatie. Onderzoek toont aan dat men in een psychodiagnostisch onderzoek zowel moet focussen op adaptieve strategie├źn (zoals accepteren, herevalueren, problemen oplossen) als op de vaak dominante maladaptieve emotieregulatie (zoals agressie, ruminatie, zelf-devaluatie en opgeven).

  Details van training weergeven

 • Training

  Mijn gezin en ik

  In deze workshop, georganiseerd door RINO Amsterdam, leren deelnemers manieren om Mijn gezin en ik zo effectief mogelijk in te zetten in de eigen behandelingen. Deelnemers krijgen een exemplaar van het spel tijdens de workshop.

  Details van training weergeven