Tests afnemen

Afnameprocedure

Wanneer u kiest voor HTS 5, krijgt u van ons uw persoonlijke inloggegevens. Via www.hogrefe-online.com komt u terecht bij het inlogscherm. Hier kunt u zich aanmelden en alle handelingen verrichten die nodig zijn om tests en vragenlijsten digitaal af te nemen.

Het systeem maakt een link aan die u aan de invuller kunt toesturen. Door op de link te klikken kan vanaf elke computer met een internetverbinding de testsessie worden gemaakt. U kunt er ook voor kiezen om de test direct op uw eigen computer te starten.

Wanneer u een test of vragenlijst liever op papier afneemt, is het mogelijk om de resultaten handmatig in te voeren. U kunt dan toch een digitale rapportage verkrijgen. Hiervoor kiest u bij het klaarzetten van de test voor 'Handmatige invoer'.

Afnamekrediet

Als gebruiker van HTS 5 heeft u voor elke test afnamekrediet nodig om digitaal te kunnen testen. U koopt dit krediet vooraf. Klik hier voor een lijst van alle Nederlandse tests die in HTS 5 beschikbaar zijn.

Op de pagina’s met informatie over de betreffende test kunt u het benodigde afnamekrediet bestellen. Het krediet heeft voor elke test een eigen prijs per stuk; wanneer u meerdere afnames tegelijk bestelt wordt de stuksprijs lager:

Aantal afnames

Korting op prijs per stuk

10-49 afnames

25 %

50 of meer afnames

50 %

 
Deze korting wordt in het winkelmandje automatisch verrekend.

Bij het bestellen van afnamekrediet voor een nieuwe test is aanschaf van de betreffende handleiding verplicht.

Tests in andere talen

Een deel van onze tests en vragenlijsten zijn ook in andere talen beschikbaar in HTS 5. Dit staat vermeld op de informatiepagina over de betreffende test. Zo is de NEO-PI-3 in tien verschillende talen beschikbaar, en de BRIEF in negen talen.

Om een test in een andere taal te kunnen gebruiken hebt u apart krediet nodig; de reden is dat tests in elke taal een op zichzelf staand instrument zijn, met eigen normgegevens en een eigen rapport. Prijsinformatie en krediet voor anderstalige tests kunt u opvragen per e-mail.

HTS 5 Online testplatform