Hogrefe Uitgevers BV

De psychologie is een abstract vak, maar dat maakt het nog geen vaag vak. Hogrefe werkt voor psychologen, psychiaters en psychotherapeuten die hun werk willen onderbouwen. Daarom geven we tests en vragenlijsten uit die diagnoses onderbouwen, die selectieprocedures ondersteunen, die handvatten bieden voor behandeling. We publiceren boeken over de nieuwste en bewezen therapieën zodat de therapeut beslagen ten ijs komt.

We worden daarin ondersteund door onze internationale collega's: Hogrefe maakt deel uit van een netwerk van psychologie-uitgeverijen met vestigingen in vijftien landen in en buiten Europa. Hogrefe is bijna zeventig jaar geleden (in 1949) opgericht door Carl Jürgen Hogrefe, toen werkzaam als psycholoog aan de universiteit in Göttingen. Hij heeft het bedrijf aan huis uitgebouwd. Inmiddels is het roer overgenomen door zijn jongste zoon Jürgen Hogrefe (1960).

Hogrefe is een echt familiebedrijf, met een focus op de lange termijn en kwalitatief goede publicaties. Iedere Hogrefe-vestiging is een aparte BV met eigen uitgaven van en voor haar eigen markt, maar waar mogelijk werken we samen aan internationale projecten. Een voorbeeld is de niet-verbale intelligentietest SON-R 6-40, die in heel Europa tegelijk werd ontwikkeld. Een belangrijk deel van onze tests wordt in alle vestigingen ontwikkeld en is daardoor in vele talen beschikbaar.

 

Hogrefe Uitgevers is daarnaast lid van de European Test Publishers Group en van de International Test Commission. Ook daarmee streeft Hogrefe naar wetenschappelijke kwaliteit, innovatie, professionele standaarden en brede inzetbaarheid voor psychologische tests in Europa en wereldwijd.