Aandacht en concentratie: test het digitaal!

Onze veelgebruikte d2 voor het meten van aandacht, snelheid van informatieverwerking en concentratievermogen is bij volwassenen ook digitaal af te nemen. Bij deze digitale versie zijn de regels verlengd om zo nog beter te kunnen differentiëren tussen mensen met een hoog concentratieniveau.

De d2 Aandachts- en concentratietest is al jaren een vast onderdeel van veel (neuro)psychologische onderzoeken. De test wordt veel ingezet voor klinisch onderzoek -bijvoorbeeld bij de diagnostiek van ADHD-, loopbaanbegeleiding, of werving en selectie. Met de digitale versie is de testafname nu nog makkelijker en sneller. Het rapport met resultaten is direct beschikbaar in het Hogrefe Testsysteem (HTS 5) nadat een persoon de test heeft gemaakt.

De resultaten geven betrouwbare informatie over het niveau en verloop van aandacht en concentratie tijdens de afname, door te kijken naar: 

  •           verwerkingssnelheid (werktempo)
  •           nauwkeurigheid (aantal en soort fouten)
  •           concentratie (hoeveelheid correct verwerkte informatie)
  •           variatie in tempo

Aan de hand van deze resultaten kunt u zien of iemand concentratieproblemen heeft of juist hoog geconcentreerd is, zorgvuldig en traag of juist snel en impulsief werkt, of één van de varianten daar tussenin. 

Twijfelt u of de of de digitale d2-r Aandachts- en concentratietest iets voor u is?
Stuur een e-mail naar
marketing@hogrefe.nl voor een gratis proefafname.

  • Nieuws