Op afstand aandacht en concentratie testen kan met de digitale d2-R. Deze herziene d2 is nu te gebruiken bij kinderen en volwassenen.

Lees meer

Eén van de meest gebruikte instrumenten voor lichamelijke en psychische klachten, nu met nieuwe normen, digitaal rapport en een DSM 5-checklist.

Lees meer

De Sociale informatieverwerkingstest is een interactief, digitaal instrument voor kinderen en jongeren.

Lees meer

Hoe praten mensen met een psychische stoornis daar zélf over? Vijftig portretten in een nieuw te verschijnen fotoboek.

 

Lees meer

Onze veelgebruikte d2 voor het meten van aandacht, snelheid van informatieverwerking en concentratievermogen is bij volwassenen ook digitaal af te nemen. Bij deze digitale versie zijn de regels verlengd om zo nog beter te kunnen differentiëren tussen...

 

Lees meer

Een school is dé plek waar een kind kennis opdoet, nieuwe inzichten verwerft en vaardigheden ontwikkelt. Helaas zijn er soms factoren die een kind belemmeren om op een goede manier te kunnen functioneren op school.

De instrumenten van Hogrefe bieden inzicht in de cognitieve en psychosociale ontwikkeling van een kind en brengen eventuele problemen die zich op deze gebieden voordoen in kaart.

Lees meer

In het kader van de nieuwe Europese privacywetgeving (AVG) is een aantal nieuwe functies toegevoegd aan ons digitale testsysteem (HTS 5): 

  • de mogelijkheid om een tijdelijke naam op een rapport te printen zonder de naam van deze persoon in de...

 

Lees meer

“Voor alle psychische stoornissen geldt dat er te weinig goede of te veel slechte emotieregulatiestrategieën worden gebruikt…”

Lees hier het interview met prof. dr. Caroline Braet over het belang van emotieregulatie.

Lees meer

Druk en ongeconcentreerd op school, maar thuis geduldig en rustig: het sociale gedrag van kinderen is vaak sterk afhankelijk van de context. De DESSA maakt het mogelijk om het sociaal-emotionele gedrag van kinderen in kaart te brengen…thuis en in de klas.

 

 

Lees meer

Onze nieuwe interactieve tekentest voor wederkerig gedrag, de IDT, is specifiek ontworpen om het niveau van sociale wederkerigheid vast te stellen.

Lees meer