IDS-2: hoe bereid ik mij voor op de trainingsdag

Bekijk hieronder een video over het voorbereiden op de webinar:

IDS-2: een interactieve webinar

Om tijdens de webinar geen tijd te verliezen aan het uitleggen hoe de test is opgebouwd, uit welke onderdelen deze bestaat, en hoe je de test moet afnemen en scoren vragen wij u de presentatie over de structuur en inhoud van de IDS-2 van te voren te bekijken. Twee weken voor de webinar krijgt u een link naar onze presentatie toegestuurd.

Bij het in gebruik nemen van een volledig nieuw instrument vormt de beschrijving en interpretatie van de resultaten meestal de grootste uitdaging. Tijdens de interactieve webinar gaat u zich bijna uitsluitend met dit interessante onderwerp bezighouden. Aan de hand van casussen van de trainster of deelnemers wordt veel aandacht besteed aan de interpretatie en verslaglegging. Aan het eind van de webinar is er nog ruim gelegenheid voor uw vragen. 

IDS-2: Heel makkelijk af te nemen

Bekijk hieronder een video over het afnemen van de IDS-2:  

De IDS-2 is heel makkelijk af te nemen. In de opdrachtboeken staat precies beschreven wat u als testleider moet doen en zeggen. Op de scoreformulieren kunt u de gegeven antwoorden noteren.

Eigenlijk wijst alles zich dus vanzelf. Het is wel een goed idee om voor trainingsdag de test zelf tenminste één keer in zijn geheel af te nemen.