Boeken & tijdschriften - Zelfhulp

Aan de slag met ADHD

Ari Tuckman

Een praktisch werkboek voor volwassenen met ADHD. Het biedt direct toepasbare oefeningen voor iedereen met aandachtsproblemen. Daarnaast beschrijft het de executieve functies die aan ADHD ten grondslag liggen en handvatten om daar effectief mee aan de slag te gaan.

Afvallen op maat

Tatjana van Strien

In 'Afvallen op maat' presenteert Tatjana van Strien een alternatief voor alle wonderkuren. Op grond van ruim 25 jaar wetenschappelijk onderzoek biedt zij een zelftestmethode, waarmee lezers kunnen nagaan waar bij hen persoonlijk de oorzaak ligt van het eetprobleem. En...

FIT! Bewegen voor een beter brein

John Ratey, Eric Hagerman

Dat lichaamsbeweging goed is voor je conditie wisten we al, maar uit recent onderzoek blijkt dat het ook goed is voor je brein. Met indrukwekkende voorbeelden laat John Ratey zien waarom bewegen cruciaal is voor de manier waarop we denken.

Gids voor vrouwen met ADHD

Terry Matlen

Verdwaal jij soms in je eigen wereld? Is jouw leven vaak een chaos? Worstel jij om zonder kleerscheuren de dag door te komen? Lukt het je geregeld niet om dingen voor elkaar te krijgen? En al helemaal niet om dat op tijd te doen? Dan is dit boek voor jou.

Goed genoeg

Pavel Somov

Het beste uit jezelf halen, bereiken wat je wilt, alles onder controle hebben: we vragen veel van onszelf. Maar wat als het beste nog steeds niet goed genoeg is? Dit boek biedt een revolutionaire manier om de ongewenste effecten van perfectionisme te vermijden.

Helemaal mijn type!

Renee Baron

In relaties worden we in eerste instantie vaak aangetrokken door eigenschappen die we zelf missen. Helaas waarderen we diezelfde karaktertrekken na een tijdje vaak minder. Renee Baron laat zien hoe je ook als tegenpolen een langdurige relatie kunt hebben.

Het is ook nooit goed!

Michelle Skeen

Dit boek leert je omgaan met een kritische partner. Auteur Michelle Skeen laat zien hoe een negatieve relatiedynamiek ontstaat en hoe je ongezonde patronen kunt doorbreken. Het boek bevat veel voorbeelden en praktische tips.

Het leven is geen feest

Ando Rokx

In Het leven is geen feest   laat Ando Rokx op overtuigende wijze zien dat het maakbare geluk een mythe is. Pijn en verdriet horen bij het leven. We kunnen wel leren onze aandacht te richten op wat het leven de moeite waarde maakt, aan de hand van het...

In het moment

Susan Smalley, Diana Winston

Mindful zijn betekent simpelweg dat je met een open en nieuwsgierige geest aandacht besteedt aan je ervaringen in het hier en nu. Hoe eenvoudig het ook klinkt, mindfulness kan een krachtig hulpmiddel zijn tegen bijvoorbeeld stress, chronische pijn en negatieve emoties....