Boeken & tijdschriften - Therapie & behandeling

Acceptatie en commitmenttherapie in de praktijk

Russ Harris

Acceptatie en commitmenttherapie (ACT) wordt op een uiterst toegankelijke manier geïntroduceerd. Het boek biedt inspirerende inzichten en handvatten, zowel voor gevorderden als voor therapeuten die kennis willen maken met deze indrukwekkende therapievorm.

Adolescenten in gezinstherapie

Maurizio Andolfi, Anna Mascellani

Jongeren in therapie vragen een andere aanpak dan kinderen of volwassenen. Dit boek laat zien dat de problematiek van jongeren niet los te zien is van de dynamiek van het gezin. Een inspirerend en praktisch handboek voor hulpverleners die met...

Affectfobietherapie in de praktijk

Quin van Dam

Gevoelens geven energie en kleur aan ons leven. Zij helpen om de juiste keuzes te maken, dichtbij anderen te zijn en grenzen te stellen. Maar gevoelens kunnen ook beangstigend zijn. Bijvoorbeeld als we vrezen overweldigd te worden door wat we ervaren. Als we bang zijn...

Angststoornissen bij kinderen

Peter Muris

Ongeveer 1 op de 10 kinderen heeft een angststoornis. Angst is daarmee een veel voorkomend psychisch probleem. In dit boek worden diagnostiek, preventie en behandelvormen van angststoornissen op toegankelijke wijze besproken.

Bipolaire stoornis

Nienke Jabben, Baer Arts

In Bipolaire stoornis wordt de diagnostiek en behandeling van deze ernstige stemmingsstoornis beschreven, waarbij ook vormen van zelfmanagement aan bod komen. 

Cognitieve gedragstherapie bij autisme

Caroline Schuurman

Het eerste Nederlandstalige behandelprogramma voor autisme, gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Een toegankelijk en onmisbaar boek voor elke professional die met volwassenen met een aandoening in het autistisch spectrum werkt. 

Cognitieve gedragstherapie in de praktijk

Michelle Craske

Toegankelijke werkwijzer voor de professional. Craske bespreekt de theorie van CGT, verschillende verandermechanismen en de relatie met andere therapieën. Casussen met uitgewerkte dialogen illustreren de toepassing bij verschillende klachten en cliënten.

Compassion-focused therapy in de praktijk

Russell Kolts

Compassion-focused therapy (CFT) is een therapievorm die gericht is op het bewust bevorderen van compassie. CFT is ontwikkeld door Paul Gilbert en is buitengewoon effectief om cliënten te helpen omgaan met pijnlijke emoties, schaamte en zelfkritiek.