Boeken & tijdschriften - Persoonlijkheidspathologie

Borderline Belevenissen

Kitty van der Heijden

Hoe is het om borderline te hebben? En hoe is het om samen te leven met iemand met borderline? Ervaringsverhalen van mensen met borderline en hun naasten bieden niet alleen herkenning en troost, maar bevatten ook tips om met borderline om te gaan. 

Dwangstoornissen

Paul Emmelkamp, Patricia van Oppen

Op beknopte en toegankelijke wijze worden alle aspecten beschreven die men in de klinische praktijk tegenkomt bij mensen met een dwangstoornis. Voor psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. Praktijkgericht, evidence-based, en state-of-the-art.

Trauma ervaringen

Kitty van der Heijden

Interviews met mensen met PTSS en hun naasten. Hun eerlijke antwoorden laten zien hoe veelomvattend de impact van traumaklachten op het dagelijks leven kan zijn. De indrukwekkende en aangrijpende verhalen bieden behalve herkenning en troost ook nuttige tips.

Traumatisch hersenletsel

Sven Stapert

Op een heldere, beknopte en toegankelijke wijze worden alle aspecten van traumatisch hersenletsel beschreven die men in de klinische praktijk tegenkomt, aangevuld met informatieve casussen.

Deel 9 in de serie Diagnostiek en behandeling voor de professional.

Uit de schaduw van de waan

Karen van Dartel

Bijna vijftig korte verhalen waarin Karen van Dartel terugblikt op haar psychose en bipolaire stoornis. Ze beschrijft de periode waarin ze ziek werd en hoe ze - samen met haar man en dochters - leerde leven met een chronische psychiatrische stoornis.

Waarom gaat het altijd over jou?

Wendy Behary

Ontdek hoe narcisten de wereld zien en hoe eenzaam ze soms zijn. Leer hoe je voorbij hun verdedigingsmuur kunt komen. Praktische strategieën helpen om voor je belangen op te komen, zonder in een machtsstrijd te belanden. Vernieuwde en herziene versie!