Boeken & tijdschriften - Opvoeden

ACTief opvoeden

Denise Matthijssen

Hoe kun je als ouder flexibel reageren in lastige opvoedsituaties? Dit boek laat aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden en creatieve oefeningen zien hoe ouders anders kunnen omgaan met gedachten en gevoelens.

Driftbuien en woedeaanvallen

Jed Baker

Sommige kinderen lijken letterlijk te kunnen ontploffen. Op school, in een winkel of thuis, het gaat even niet zoals ze dachten en … boem. Jed Baker biedt eenvoudige en praktische strategieën om met driftbuien en woedeaanvallen om te gaan. 

Een gezin met autisme

Joyce van Maaren

Vier van je vijf kinderen hebben autisme, en je partner ook... Het overkomt Joyce van Maaren. Ze gaat door een moeizaam acceptatieproces, maar beseft al snel dat zij het heft in handen moet nemen. Een inspirerend en liefdevol verhaal! 

Gedragsproblemen bij kinderen

Walter Matthys, Christine Boersma

Alle kinderen zijn weleens brutaal. Of boos, omdat ze hun zin niet krijgen. Dat is niet erg. Dat hoort bij kinderen. We spreken van gedragsproblemen als dit gedrag vaak voorkomt en als het gedrag nadelige gevolgen heeft voor het kind of de omgeving.

Gewoon uniek

Barry Prizant

Autisme wordt vaak gezien als optelsom van tekortkomingen, maar dat is niet terecht. De vraag is niet: hoe kun je autistisch gedrag stoppen? De vraag is: waar komt het vandaan? Barry Prizant presenteert een baanbrekende, respectvolle kijk op autisme. 

Ik snap het wel, maar niet zo snel

Ellen Braaten, Brian Willoughby

Kost aankleden of huiswerk jouw kind meer tijd dan andere kinderen? Is jouw kind vaak te laat? Het gevaar bestaat dan dat mensen denken dat jouw kind lui of onvoldoende gemotiveerd is. Vaak blijkt het tegendeel echter waar. Sommige kinderen verwerken informatie...

Mediawijs opvoeden

Jodi Gold

Wat doet je kind eigenlijk al die uren achter het scherm? Hoeveel schermtijd is reëel? Welke apps en games stimuleren creativiteit? Onze kinderen groeien midden in het digitale tijdperk op. Bovenstaande vragen komen de meeste ouders dan ook vast bekend voor. Hoe...

Meisjes met ADHD

Kathleen Nadeau, Ellen Littman, Patricia Quinn

Nadeau, Littman en Quinn laten zien hoe complex ADHD bij meisjes en vrouwen is. Niet alleen omdat de problematiek verschuift gedurende de levensloop en per situatie kan verschillen (thuis, op school, op werk en in relaties), maar ook omdat ADHD per persoon anders is.

Monsters onder het bed

Peter Muris

Monsters onder het bed is onmisbaar voor elke ouder van een angstig kind – van peuter tot puber. Aan de hand van herkenbare voorbeelden en casussen uit de praktijk laat Peter Muris zien wat u zelf kunt doen om de angst van uw kind te verminderen.

Nieuwe autoriteit

Haim Omer

Haim Omer, bekend van zijn werk rondom geweldloos verzet, maakt de stap naar een algehele opvoedingsstijl voor in de thuissituatie, op school en de samenleving. Centraal staat het begrip waakzame zorg. Met voorbeelden en praktische tips om contact te herstellen.