Boeken & tijdschriften - Executieve functies

Aan de slag met ADHD

Ari Tuckman

Een praktisch werkboek voor volwassenen met ADHD. Het biedt direct toepasbare oefeningen voor iedereen met aandachtsproblemen. Daarnaast beschrijft het de executieve functies die aan ADHD ten grondslag liggen en handvatten om daar effectief mee aan de slag te gaan.

Ik snap het wel, maar niet zo snel

Ellen Braaten, Brian Willoughby

Kost aankleden of huiswerk jouw kind meer tijd dan andere kinderen? Is jouw kind vaak te laat? Het gevaar bestaat dan dat mensen denken dat jouw kind lui of onvoldoende gemotiveerd is. Vaak blijkt het tegendeel echter waar. Sommige kinderen verwerken informatie...

Overprikkeld

Carolyn Dalgliesh

Elk geluid een explosie en elke verandering een drama: voor prikkelgevoelige kinderen kan de wereld enorm overweldigend zijn. Wat kun jij als ouder doen om de wereld overzichtelijker te maken voor je kind? 

Slim maar...

Peg Dawson, Richard Guare

Soms worstelen slimme kinderen toch met simpele taken. De oorzaak hiervan kan liggen bij verminderde executieve functies. In deze bestseller worden praktische adviezen gegeven voor ouders én professionals.

Slim maar... pubereditie

Richard Guare , Peg Dawson

Er is niets frustrerender dan slimme, getalenteerde tieners te zien worstelen met simpele taken als huiswerk, opruimen of op tijd komen. In dit boek leren ouders en professionals adolescenten te helpen bij het versterken van hun executieve functies.

Slim maar... volwassenen editie

Richard Guare , Peg Dawson

Ben jij slim, maar snel afgeleid? En altijd aan het worstelen om dingen af te krijgen of op tijd te komen? Executieve functies zijn de vaardigheden die je helpen om te focussen, te plannen, deadlines te halen en met stress om te gaan.

Train je brein en benut je talenten

Randy Kulman

Iets kwijt? Rommelig? Snel afgeleid? Dan is dit boek voor jou! Waarschijnlijk heb je moeite met je executieve functies: vaardigheden die je helpen plannen, organiseren en focussen. Dit boek biedt praktische tips en tools om  executieve functies te versterken.