Boeken & tijdschriften - Emotieregulatie

Driftbuien en woedeaanvallen

Jed Baker

Sommige kinderen lijken letterlijk te kunnen ontploffen. Op school, in een winkel of thuis, het gaat even niet zoals ze dachten en … boem. Jed Baker biedt eenvoudige en praktische strategieën om met driftbuien en woedeaanvallen om te gaan. 

Emotieregulatie

Robert Leahy, Dennis Tirch, Lisa Napolitano

Leren omgaan met emoties is een essentieel onderdeel van verschillende therapievormen. Daarom zijn er inmiddels talloze interventies ontwikkeld. Maar welke moet je kiezen? Emotieregulatie is een praktisch handboek dat antwoord geeft op deze vraag. 

In het moment

Susan Smalley, Diana Winston

Mindful zijn betekent simpelweg dat je met een open en nieuwsgierige geest aandacht besteedt aan je ervaringen in het hier en nu. Hoe eenvoudig het ook klinkt, mindfulness kan een krachtig hulpmiddel zijn tegen bijvoorbeeld stress, chronische pijn en negatieve emoties....

Je gevoel in balans

Sheri van Dijk

Je gevoel in balans is voor iedereen die soms moeite heeft met zijn of haar emoties. Sheri van Dijk biedt nuttige vaardigheden om met overweldigende emoties als boosheid, verdriet, angst, schaamte of piekeren om te gaan. Met heldere voorbeelden en oefeningen.

Mindfulness bij borderline

Blaise Aguirre, Gillian Galen

Als je borderline hebt kunnen gedachten en emoties ondraaglijk aanvoelen. Mindfulness kan verlichting bieden. Dit boek laat met oefeningen zien hoe je op een milde, aandachtige manier om kunt gaan met stemmingswisselingen, verlatingsangst of suïcidegedachten.

 

Monsters onder het bed

Peter Muris

Monsters onder het bed is onmisbaar voor elke ouder van een angstig kind – van peuter tot puber. Aan de hand van herkenbare voorbeelden en casussen uit de praktijk laat Peter Muris zien wat u zelf kunt doen om de angst van uw kind te verminderen.

Ontspannen ouders, blije broers en zussen

Laura Markham

Ben je de ruzies en het geschreeuw tussen je kinderen zat? Ontspannen ouders, blije broers en zussen van Laura Markham kan je helpen. In navolging van de eerder verschenen bestseller Ontspannen ouders, blije kinderen, is er nu een boek om de ruzie en...