Boeken & tijdschriften - Autismespectrum

Aspergirls

Rudy Simone

In dit boek staan persoonlijke verhalen van meer dan 35 vrouwen met Asperger. Aspergirls is een feest der herkenning voor elke vrouw met Asperger. Het boek is ook zeer geschikt voor ouders, partners én professionals.

Asperkids

Jennifer Cook O'Toole

Asperkids is het persoonlijke verslag van Jennifer Cook O’Toole, moeder van drie Asperkids. Haar ervaringen en inzichten geven een indrukwekkend beeld, niet alleen van de dingen waar kinderen met Asperger moeite mee hebben, maar ook van hun bijzondere talenten. 

Atypisch

Jesse Saperstein

Scherpe, grappige en unieke observaties van een jonge schrijver met Asperger. Atypisch laat zien hoe mensen met deze milde vorm van autisme de wereld ervaren en hoe zij omgaan met pesten, afwijzing, dwanghandelingen en de mysteries van relaties en seks.

Autismespectrumstoornissen bij volwassenen

Annelies Spek

Dit boek bespreekt in heldere en toegankelijke stijl wat we op dit moment weten over ASS bij volwassenen. Een praktische gids met nuttige tips en effectieve adviezen, geschikt voor zowel volwassenen met ASS zelf, als voor naastbetrokkenen en hulpverleners.

Cognitieve gedragstherapie bij autisme

Caroline Schuurman

Het eerste Nederlandstalige behandelprogramma voor autisme, gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Een toegankelijk en onmisbaar boek voor elke professional die met volwassenen met een aandoening in het autistisch spectrum werkt.