Boeken & tijdschriften - Aandacht, ADHD en geheugen

Aan de slag met ADHD

Ari Tuckman

Een praktisch werkboek voor volwassenen met ADHD. Het biedt direct toepasbare oefeningen voor iedereen met aandachtsproblemen. Daarnaast beschrijft het de executieve functies die aan ADHD ten grondslag liggen en handvatten om daar effectief mee aan de slag te gaan.

ADHD relaties

Melissa Orlov

ADHD kan een enorme impact op relaties hebben. Dit boek maakt duidelijk welke problemen er kunnen ontstaan en reikt handvatten aan om negatieve patronen te doorbreken. Een boek vol waardevolle informatie, praktische adviezen en oefeningen.

Breinbereik

Torkel Klingberg

Dit boek laat op basis van baanbrekend onderzoek zien dat de dagelijkse stortvloed aan informatie enerzijds tot geheugenproblemen kan leiden, maar anderzijds ook de capaciteit van ons brein kan vergroten. Met praktische tips om ons geheugen te verbeteren.

Driftbuien en woedeaanvallen

Jed Baker

Sommige kinderen lijken letterlijk te kunnen ontploffen. Op school, in een winkel of thuis, het gaat even niet zoals ze dachten en … boem. Jed Baker biedt eenvoudige en praktische strategieën om met driftbuien en woedeaanvallen om te gaan. 

Gids voor vrouwen met ADHD

Terry Matlen

Verdwaal jij soms in je eigen wereld? Is jouw leven vaak een chaos? Worstel jij om zonder kleerscheuren de dag door te komen? Lukt het je geregeld niet om dingen voor elkaar te krijgen? En al helemaal niet om dat op tijd te doen? Dan is dit boek voor jou.

Meisjes met ADHD

Kathleen Nadeau, Ellen Littman, Patricia Quinn

Nadeau, Littman en Quinn laten zien hoe complex ADHD bij meisjes en vrouwen is. Niet alleen omdat de problematiek verschuift gedurende de levensloop en per situatie kan verschillen (thuis, op school, op werk en in relaties), maar ook omdat ADHD per persoon anders is.

Mindful opvoeden van kinderen met ADHD

Mark Bertin

Als ouder van een kind met ADHD sta je elke dag weer voor veel uitdagingen. Aandachtsproblemen, hyperactiviteit, impulsiviteit en andere symptomen van ADHD hebben een enorme impact op alle aspecten van het leven van jouw kind: thuis, op school, tijdens het spelen of...

Mindfulness bij volwassenen met ADHD

Lidia Zylowska

Onafgemaakte klusjes, vergeten afspraken, zoekgeraakte spullen... elke dag worstelen mensen met ADHD met de gevolgen van hun aandachtsproblemen. Mindfulness is een effectieve methode om je brein te trainen en meer grip op je aandacht te krijgen.

Opvoedwijzer ADD & ADHD

Edward Hallowell, Peter Jensen

In dit positieve boek stellen de auteurs dat er tegenover elk negatief aspect van ADD-gedrag een positieve kracht staat: bijvoorbeeld creatief versus impulsief. Door op deze sterke punten te focussen, kunt u uw kind helpen om het beste uit zichzelf te halen.

Overprikkeld

Carolyn Dalgliesh

Elk geluid een explosie en elke verandering een drama: voor prikkelgevoelige kinderen kan de wereld enorm overweldigend zijn. Wat kun jij als ouder doen om de wereld overzichtelijker te maken voor je kind?