Boeken & tijdschriften

Aan de slag met ADHD

Ari Tuckman

Een praktisch werkboek voor volwassenen met ADHD. Het biedt direct toepasbare oefeningen voor iedereen met aandachtsproblemen. Daarnaast beschrijft het de executieve functies die aan ADHD ten grondslag liggen en handvatten om daar effectief mee aan de slag te gaan.

Acceptatie en commitmenttherapie in de praktijk

Russ Harris

Acceptatie en commitmenttherapie (ACT) wordt op een uiterst toegankelijke manier geïntroduceerd. Het boek biedt inspirerende inzichten en handvatten, zowel voor gevorderden als voor therapeuten die kennis willen maken met deze indrukwekkende therapievorm.

ACTief opvoeden

Denise Matthijssen

Hoe kun je als ouder flexibel reageren in lastige opvoedsituaties? Dit boek laat aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden en creatieve oefeningen zien hoe ouders anders kunnen omgaan met gedachten en gevoelens.

ADHD relaties

Melissa Orlov

ADHD kan een enorme impact op relaties hebben. Dit boek maakt duidelijk welke problemen er kunnen ontstaan en reikt handvatten aan om negatieve patronen te doorbreken. Een boek vol waardevolle informatie, praktische adviezen en oefeningen.

Adolescenten in gezinstherapie

Maurizio Andolfi, Anna Mascellani

Jongeren in therapie vragen een andere aanpak dan kinderen of volwassenen. Dit boek laat zien dat de problematiek van jongeren niet los te zien is van de dynamiek van het gezin. Een inspirerend en praktisch handboek voor hulpverleners die met...

Affectfobietherapie in de praktijk

Quin van Dam

Gevoelens geven energie en kleur aan ons leven. Zij helpen om de juiste keuzes te maken, dichtbij anderen te zijn en grenzen te stellen. Maar gevoelens kunnen ook beangstigend zijn. Bijvoorbeeld als we vrezen overweldigd te worden door wat we ervaren. Als we bang zijn...

Afvallen op maat

Tatjana van Strien

In 'Afvallen op maat' presenteert Tatjana van Strien een alternatief voor alle wonderkuren. Op grond van ruim 25 jaar wetenschappelijk onderzoek biedt zij een zelftestmethode, waarmee lezers kunnen nagaan waar bij hen persoonlijk de oorzaak ligt van het eetprobleem. En...

Angststoornissen bij kinderen

Peter Muris

Ongeveer 1 op de 10 kinderen heeft een angststoornis. Angst is daarmee een veel voorkomend psychisch probleem. In dit boek worden diagnostiek, preventie en behandelvormen van angststoornissen op toegankelijke wijze besproken.

Aspergirls

Rudy Simone

In dit boek staan persoonlijke verhalen van meer dan 35 vrouwen met Asperger. Aspergirls is een feest der herkenning voor elke vrouw met Asperger. Het boek is ook zeer geschikt voor ouders, partners én professionals.